Skip to main content

Amjoy Cup keert deze zomer terug op andere locatie

Na de succesvolle editie van afgelopen jaar keert de Amjoy Cup terug in de zomermaanden. Net als vorig jaar organiseert het team onder leiding van toernooidirecteur Wim van den Hurk drie toernooien: Amjoy Cup Tennis Europe u10/u12/u14, Amjoy Cup ITF J60/Wheelchair en Amjoy Cup ITF 15K.

De locatie van het toernooi voor de jongste jeugd blijft het complex van tennisvereniging TOS Bergeijk. De twee toernooien die vallen onder de vlag van de Internationale Tennis Federation (ITF) verhuizen binnen Eindhoven. De gravelbanen van tennisverenging Genneper Parken vormen dit jaar het decor voor de twee ITF-weken. Daarmee verplaatst de Amjoy Cup het toernooi naar het sporthart van Eindhoven. Vorig jaar werden de ITF’s nog afgewerkt op het complex van ELTV.

Toernooidirecteur Van den Hurk is verheugd met de verhuizing: “Hoe mooi kun je het hebben? De Genneper Parken hebben vorig jaar nieuwe gravelbanen aangelegd. Het tennispark heeft bovendien een paviljoen met kleedruimtes die aan alle eisen voldoen. Er is volop parkeergelegenheid. Voor de ambities van de Amjoy Cup is het complex op de Genneper Parken ‘the place to be’. Het is een mooie stap in de richting van de Challenger, die we in de toekomst willen organiseren!”

Voorzitter Klaas Schoustra van Genneper Parken Tennis ziet een rol weggelegd voor de tennisvereniging: “We voelen ons als een van de grotere tennisclubs in het zuiden van Nederland medeverantwoordelijk voor het stimuleren van tennis in de breedte- en topsport. We leveren daarom graag een actieve bijdrage door de Amjoy Cup te huisvesten op ons mooie tennispark.”

Ook de data van de toernooien zijn vastgesteld voor deze jaargang. De Tennis Europe vindt plaats van 24 juni t/m 2 juli, de ITF J60/Wheelchair vindt plaats van 23 t/m 30 juli en de ITF 15K vindt plaats van 30 juli t/m 5 augustus. Het deelnemersveld wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Over Amjoy Cup
De Amjoy Cup is de verzamelnaam voor de internationale (jeugd)tennistoernooien die zijn voortgekomen uit de behoefte van de AMJOY Tennis Academy. Drie weken lang vindt er tennis op topniveau plaats. In 2018 vond de eerste editie plaats met een voor Nederland uniek U12-toernooi. De Amjoy Cup is inmiddels uitgegroeid tot het grootste internationale jeugdtennistoernooi van Europa met alle relevante categorieën: U10, U12, U14, U18 en Wheelchair U18. Als kers op de taart is er vorig jaar een professioneel ITF-toernooi voor senioren bijgekomen met een prijzenpot van 15.000 dollar.

Het toernooi heeft grote dromen voor de toekomst. De organisatie hoopt op korte termijn het professionele toernooi door te laten groeien naar een Challenger. Op lange termijn zou dit uiteindelijk een ATP of WTA-toernooi moeten worden.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.