Skip to main content

Eindhoven, 22 juni 2023 – De Amjoy Cup zit er al voor één derde op. Het evenement van Tennis Europe in Bergeijk is voorbijgevlogen. Op het complex van de Genneper Parken worden de twee ITF-toernooien gespeeld. Sinds dit jaar liggen daar nieuwe gravelbanen en die zijn getest en goedgekeurd door deelnemer Mees Röttgering en oud-prof Sjeng Schalken.

Het was op donderdag 22 juni een regenachtige dag in het sporthart van Eindhoven. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met een grote grijns op het gezicht stapte talent Mees Röttgering de baan op om een balletje te slaan met Sjeng Schalken, voormalig nummer 11 van de wereld. De oud-prof adviseert regelmatig het aanstormende talent en zijn coach Jochem Mol. “Ik geef het duo af en toe tips zodat ze beide progressie maken en dat werpt vooralsnog zijn vruchten af.”

Na een minuut of vijf stopten de twee tennissers ermee. Het weer werd slechter en slechter. De banen bleven echter van hoge kwaliteit. “Er zijn heel weinig slechte stuiten op deze baan. Hij is ook erg hard wat goed is voor gravel”, aldus Röttgering die begin augustus aan de start verschijnt op de ITF 15K in Eindhoven. Ook Schalken was erg lovend over het gravel: “Ze hebben hier professionele banen. De KNLTB wil graag dat meer verenigingen gravel gebruiken zodat de kwaliteit van de jeugd gewaarborgd blijft. Op gravel speel je nou eenmaal anders dan op een ondergrond voor recreatieve spelers.”

Wimbledondebuut
Voordat Röttgering de jacht op de Amjoy Cup 2023 start, maakt hij eerst nog zijn debuut op een Grand Slam. “Het is geweldig om op Wimbledon te mogen spelen. De resultaten op het einde van het gravelseizoen hebben mij een plekje bezorgd in het hoofdtoernooi.” Begin juni won de linkshandige tennisser nog een prestigieus jeugdtoernooi in het Belgische Charleroi. “Dat was een mooi moment voor mij. Ik heb daar laten zien wat ik de voorbije maanden wilde verbeteren.”

Röttgering reist niet voor de gezelligheid af naar London. “Ik wil absoluut genieten, maar ik kom daar om te winnen natuurlijk. We zien wel waar het schip strandt, zolang ik maar mijn uiterste best doe.” De pupil van tennisschool Amjoy hoopt dat dit niet de eerste en laatste keer is dat hij op het heilige gras van Wimbledon staat. “Deze deelname zegt nog niks, ik wil over drie jaar bij de senioren meedoen.”

Maar de winnaar van de Amjoy Cup U12 2019 moet nog flinke stappen maken op de wereldranglijst voor hij aan het belangrijkste grandslamtoernooi van het jaar mee mag doen. “Ik heb al op een ITF Future gespeeld en daar mijn eerste punt gepakt. Daardoor sta ik nu 1800ste (nog aanpassen) op de wereldranglijst. Het is leuk om daarop te staan, maar ik hoop toch wel dat ik nog flink ga stijgen.”

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.