Skip to main content
Home International AMJOY Cup

AMJOY Cup

AMJOY cup

De AMJOY Cup is hét evenement van het jaar voor ons team, onze spelers en al onze fans. Het was in 2022 alweer de 5e editie, dat betekende het eerste lustrum. Ook in 2023 zal de AMJOY Cup weer plaatsvinden. Op twee locaties, Tennis Europe bij TOS Bergeijk en de twee ITF toernooien bij Genneper Parken in Eindhoven.

De AMJOY Cup is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal toernooi voor toptennissers (jeugd en volwassenen) die streven naar een carrière in het professionele tenniscircuit.

We verwachten dit jaar meer dan 40 nationaliteiten, meer dan 400 deelnemers, meer dan 1200 wedstrijden op topniveau, meer dan 50 gastgezinnen én meer dan 120 vrijwilligers. Aantallen waar we erg trots op zijn!

Draag bij aan dit toernooi met meerwaarde

Als jaarlijks terugkerend evenement wil de AMJOY Cup niet alleen toptennis bieden, maar ook samenwerking en verbinding tot stand brengen met lokale en provinciale overheden, bedrijfsleven, (rolstoel)- sportverenigingen, scholen, jeugd en ouderen. Om met de slogan van Brainport te spreken: Samen maken we de toekomst!

Sponsors leveren dus niet alleen een bijdrage aan een internationaal toptennistoernooi, maar tevens aan een evenement met sociale en maatschappelijke meerwaarde dat bovendien de uitstraling van de Brainport regio versterkt. Sponsoring van de AMJOY Cup biedt bovendien zichtbaarheid in het tennis, na voetbal de grootste georganiseerde sport in Nederland, met meer dan 600.000 actieve spelers. En naast toegang tot een groot aantal interessante en verrassende wedstrijden op jeugdtopniveau ontvangen sponsors een uitnodiging voor het B2B event, tennisclinics van voormalig professionele topspelers en een heerlijk buffet.

3 weken toptennis

De AMJOY Cup is dit jaar weer grootser dan ooit. Drie weken toptennis op verschillende locaties.

AMJOY Cup

U10, TE U12 en U14 24 juni t/m 2 juli 2023 – TOS Bergeijk

Er wordt gestart met een Tennis Europe U12 en U14. Dit wordt gehouden bij TOS Bergeijk. De beste jeugd wereldwijd tot 12 en 14 jaar komt hier samen in de strijd voor de AMJOY Cup. In de laatste dagen van deze week komen de beste kinderen van Nederland U10 in actie voor de Amjoy Cup U10.

AMJOY Cup

ITF U18 & Wheelchair U18 22 t/m 30 juli 2022 – Genneper Parken Eindhoven

In de tweede week van de AMJOY Cup wordt ook de Slamstox College Tennis Showcase georganiseerd. (Toekomstige) college tennissers ontmoeten elkaar hier en Amerikaanse coaches komen de beste spelers scouten. De AMJOY Cup bestaat deze week uit ITF U18 en ITF U18 in het rolstoeltennis. De beste rolstoeltennissers van over de hele wereld komen hier aan meedoen – zo ook onze eigen Xavier Donker.

AMJOY Cup

Future M15K en W15K – Genneper Parken, Eindhoven

In de derde week van de AMJOY Cup staat er iets bijzonders te gebeuren. We organiseren dan onze eerste Future. Een toernooi voor proftennissers, waar punten voor de wereldranglijst verdiend kunnen worden.

Wil je meehelpen?

Voor de AMJOY Cup zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om mee te helpen bij de internationale toernooien? Laat het ons weten.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.