Skip to main content

Club

Over club

Op jonge leeftijd beginnen we al graag met kinderen de eerste skills voor tennis aan te leren. Vanaf 2 jaar zijn er al verschillende mogelijkheden om de eerste voorwaarden te scheppen om sneller tennis te leren.

Een aantal jaren geleden zijn we begonnen om kinderen die in de crèche komen spelen een uurtje aan te bieden. Inmiddels is de groep met jongste kids flink gegroeid op onze verenigingen: de AMJOY welpjes!

We zijn ervan overtuigd dat het grootste gedeelte van een tennisspeler maakbaar is. Hoe eerder we kunnen starten met het tennissen, hoe liever. Dat wil niet zeggen dat alleen nog tennis aandacht zou moeten krijgen. Het combineren van twee sporten heeft ook zeker in de ontwikkeling zijn voordelen. Maar ook moet gestimuleerd worden dat jonge kinderen in de vrije tijd meer buiten spelen. Onbewust leren ze veel bij het buiten spelen met andere kinderen. Mentaal en fysiek wordt dan automatisch ontwikkeld.

FAQ

Clubtraining voor volwassenen

AMJOY verzorgt clubtrainingen bij ELTV, ETV Volley, TOS Bergeijk en Bastion Baselaar. Niet alleen wordt er training gegeven aan jeugd, maar ook aan volwassenen. Trainingen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. De lessen bestaan uit een winter- en een zomerperiode. Om deel te nemen aan de clubtraining moet je lid zijn van de vereniging.

Basisscholieren massaal de tennisbaan op

Meer dan 1000 kinderen van basisscholen in de regio hebben het afgelopen jaar kennis gemaakt met tennis. Ook dit voorjaar organiseert AMJOY in samenwerking met de KNLTB en gemeenten ‘Tenniskids@School’ waarbij kinderen uit groep 5 en 6 kennismaken met tennis onder schooltijd.

De kinderen hebben twee keer tennisles gehad op het schoolplein, gevolgd door een eindtoernooi in de derde week. Aansluitend worden alle deelnemers uitgenodigd voor de Kids Day tijdens de AMJOY Cup.

Tijdens de AMJOY Cup kunnen kinderen dan de jeugdtop van de wereld in actie zien. Zo wordt breedtesport en topsport met elkaar verbonden.

Nieuws over club

Filter

Wil je komen trainen?

Wil je bij ons komen trainen? Laat het ons weten en vul het contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op en bespreken de mogelijkheden.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.