Skip to main content
Home ‘Mijn droom begon bij finale van Nadal vs Federer’ – Fons van Sambeek

Fons van Sambeek

Fons van Sambeek

Fons van
Sambeek

AMJOY TIGER
AMJOY TIGER
AMJOY TIGER

‘Mijn droom begon bij finale van Nadal vs Federer’ – Fons van Sambeek

Over Fons

Leeftijd 20 jaar
Woonplaats Veldhoven
Member since Sinds zijn 3e jaar

CARRIÈRE MATCH STATS

Beste resultaten In 2022 eerste ATP punt gehaald
Ranking Hoogste ranking: 1140 ATP
Resultaten junioren Deelname aan WK U10 en Orange Bowl U12. In totaal 5 ITF Junior titels dubbelspel.
Ranking junioren Hoogste ranking ITF Juniors: 207

Het verhaal van Fons

Fons: ‘Het begon bij de finale van Nadal vs Federer in 2007. Ik weet het nog precies hoe Nadal over de baan liep, dit wilde ik ook!’

Die droom werd de aanjager van AMJOY. Fons en Jim Hendrikx, Tess Demin en Minchae Kim zijn de spelers van de eerste lichting. Met deze lichting is echt gepionierd. Allen deden mee in de top 10 van hun leeftijd van Nederland. Het begon met trainingen bij David Lloyd o.l.v. Annemieke, Annemarie en Jochem die toen net 17 was. Vol energie en met veel passie werd er gewerkt aan het niveau en naast gezellige trainingsdagen in de vakanties, gingen we de Junioren Tour begeleiden. Maar we gingen ook naar het WK  U10 in Kroatië.

In 2013 groeiden de selectietrainingen uit naar een eigen tennisschool AMJOY waardoor we een eigen LOOT-opleiding konden aanbieden. Tot op heden is de samenwerking met het Sint-Joriscollege in Eindhoven uitgegroeid tot zeer intensief. Internationaal gingen we naar Tennis Europe U12 toernooien en werden spelers onderdeel van Team NL van de KNLTB voor de zomer- en wintercup. En via Tennis Europe U14 groeiden we door naar ITF Juniors en uiteindelijk de Future toernooien voor de profs. Fons: ‘De periode van de internationale jeugd toernooien was geweldig. We reisden altijd in een groep met coaches. Deze trips zullen me altijd bijblijven. Ik heb me er kunnen meten de Europese top. Ook werden er vriendschappen gesloten voor de rest van mijn leven.

De Nadal-droom werd een concreet doel: een college vinden in de USA. Dit zou mij de beste kansen kunnen geven om door te groeien naar professioneel tennis. Slamstox heeft mij heel goed geholpen bij het proces. In september 2021 begon het avontuur voor mij bij NC state in Raleigh, North Carolina. Dit jaar behaalde ik mijn eerste ATP punt. Zonder AMJOY en de privemomenten met Benjamin Reek en Bart Beks en de fysieke trainingen van Jorne en Gijs had ik dit niet kunnen verwezenlijken. Ook Babolat als sponsor ben ik dankbaar. AMJOY blijft altijd MY HOME  Super dat ik in de vakantieperiodes ook weer terug kan komen om te trainen en wedstrijden kan spelen in een groep in het ITF circuit.’

Wij wensen Fons het allerbeste voor de komende jaren en gebruiken hem nog vaak om ons verhaal te vertellen. Fons was het voorbeeld van hard werken met plezier! Er alles voor over hebben en positief. Lets go Fons!

Universiteit: NC state in Raleigh, North Carolina

Fons van Sambeek

Fons van Sambeek

‘Mijn droom begon bij finale van Nadal vs Federer.’

2000 spelers en meer dan
200 in selectie!

Als instroompartner van de KNLTB organiseren wij de KNLTB instroomtraining. Meer informatie over de instroomtraining vind je hier.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.