Skip to main content
Home ‘Goede studie en tennis waar ik zo van hou’ – Minchae Kim

Minchae Kim

Minchae Kim

Minchae
Kim

AMJOY TIGER
AMJOY TIGER
AMJOY TIGER

‘Goede studie en tennis waar ik zo van hou’ – Minchae Kim

Over Minchae

Leeftijd 20 jaar
Woonplaats Den Haag
Member since Sinds haar 9e

CARRIÈRE MATCH STATS

Beste resultaten Winnares van ITF Junior enkelspel en tweevoudig winnares ITF Junior dubbelspel.
Ranking Hoogste ranking ITF Juniors: 417

Interview met Minchae Kim

1. Voor degene die jou nog niet kennen. Kun je iets meer over jezelf vertellen en over jouw connectie met AMJOY?
Ik ben Minchae, ik ben 19 jaar, woon in Den Haag en ik tennis al sinds mijn 8e. Bij AMJOY train ik sinds ik 9 jaar ben. Annemieke kwam als eerst naar mij toe en vroeg of ik bij haar wilde trainen. Vanaf dat moment begon het ook allemaal voor mij met veel trainen en wedstrijden spelen. Zij hielp mij enorm om als speler en als persoon te groeien. Tot U12 was Annemieke mijn privé trainster en vanaf U14 stapte Benjamin in om mij nog verder te ontwikkelen in mijn tennis. Ik voel me ook heel erg thuis en comfortabel bij AMJOY en de mensen met wie ik samen op de baan sta. Voor dit gevoel ben ik AMJOY altijd dankbaar.

2. Nu zit je in Amerika om college tennis te spelen. Dat doe je bij Rutgers University, kun je wat meer vertellen over jouw universiteit?
Rutgers University New Brunswick is een grote school die net buiten New York City ligt. Het bestaat uit vijf campussen in totaal met meer dan 37 duizend studenten! De studenten in RU New Brunswick zijn ook heel divers, waar ik als een ‘buitenlander’ wel blij mee ben. Alles daar is goed geregeld met vervoer, faciliteiten, school, trainingsschema, eten en wonen. Ook al is het een grote school, vervoer is heel makkelijk met de campus bus. Daarnaast hebben atleten toegang tot de Uber service die geregeld wordt door onze athletic department. Alles bij elkaar is Rutgers een ideale universiteit voor mij.

3. Kun je iets vertellen over de studie die je nu in Amerika doet?
Ik heb als eerstejaars nog geen studie gekozen omdat ik nog niet wist wat ik wilde en interessant vond. Ik ben nu aan het kijken of ik in de Business school kan starten. Rutgers heeft een hele sterke Business afdeling met enorm veel mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast krijg je gemakkelijk een groot netwerk voor als je later een baan zoekt. Dit was de reden dat ik voor deze school heb gekozen. Naast goed tennis ook een goede school. En ook nog in een geweldige stad.

4. Kun je iets meer vertellen over je Amerikaanse tennis team en coach?
Mijn tennisteam en coaches dit jaar waren echt top. Ik kon me geen beter team wensen! Met mij erbij bestond het team uit twee freshmen, drie sophomores en drie seniors. Iedereen was heel erg gemotiveerd, zowel op de baan als in de schoolbanken. Eén senior kwam uit Letland en één sophomore uit Mexico. De rest van het team komt uit Amerika. Ondanks ik een van de buitenlanders was, voelde ik me meteen de eerste week zo welkom en thuis. Mijn team en coaches hebben mij enorm veel geholpen bij het opstarten van mijn nieuwe leven in Amerika. Mijn tweede jaar wordt heel anders, met drie nieuwe speelsters in het team. Ik vind het heel jammer dat veel spelers weggaan, maar ik weet zeker dat het volgend jaar opnieuw heel leuk wordt!

5. Wat vind je het grootste verschil tussen sporten en studeren in Amerika in vergelijking tot sporten en studeren in Nederland?
Persoonlijk vind ik dat alles anders is. Een heel andere omgeving, schoolsysteem, andere mensen en een andere stijl van coachen en training geven. Ik vond mijn studie als freshman niet moeilijk, maar studeren in het Engels was natuurlijk heel anders en best een uitdaging. Mijn school heeft een goed systeem met bijlessen. Als freshman en als international was ik verplicht om bijlessen te nemen. Soms was het iets te veel, maar het hielp mij wel heel erg. Sporten hier is een wereld van verschil. De mogelijkheden en faciliteiten hier zijn op een ander niveau vergeleken met Nederland. Sport in Amerika is heel groot en heeft zeker de prioriteit. Iedereen is trots op de atleten, alles wordt dan ook voor je gedaan. Denk aan trainingsschema, eten, kleding, rackets, hotels en vluchten. Daarnaast hebben we gratis toegang tot de fysio, psychologie, nutritionist en dokters als dat nodig is. Te gek toch!

6. Heb je wel eens heimwee en wat mis je het meest (en het minst) aan Nederland?
Natuurlijk mis ik thuis heel erg als ik in Amerika ben. Vooral als eerstejaars is dat normaal denk ik. Maar als ik heel eerlijk ben, zijn de fall semester én spring semester heel snel voorbij. Acht van de tien dagen heb ik het ook heel druk met training en school. Ook reizen we veel. Hierdoor ben ik heel de tijd bezig en gefocust op mijn leven hier. Dan denk je niet zo veel meer aan thuis. Ik denk ook dat ik niet veel heimwee heb omdat ik het gewoon zo leuk en fijn vind in Amerika. Ik hou van mijn omgeving en vrienden hier. Daarnaast doe ik een goede studie en beoefen ik de sport waar ik van hou, wat wil je nog meer?

7. Wat was jouw grootste cultuurshock toen je in Amerika kwam?
Dat viel wel mee. Als ik goed nadenk, denk ik aan de grote porties eten hier, dat er veel feestdagen zijn en een grote passie voor sport. Ook merkte ik dat het geven van fooi in een restaurant belangrijk is. Het is hier heel duur als je bijvoorbeeld eten besteld en je bij alles fooi moet geven. Persoonlijk ben ik snel gewend geraakt aan mijn nieuwe omgeving. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn om hier naar toe te gaan voor je studie en sport!

8. Kun je iets vertellen over hoe je het proces naar Amerika toe hebt ervaren met Slamstox?
Slamstox heeft mij enorm geholpen met mijn voorbereiding voor Amerika en Rutgers. Natuurlijk wist ik in het begin heel weinig hoe het werk. Slamstox had mij goed geïnformeerd en ze hebben mij geholpen met scholen zoeken. Door mijn goede connectie met AMJOY had ik gelukkig ook een goede connectie met Slamstox. Ik vertrouwde Pedro in alles binnen mijn proces.
Het is zeker niet makkelijk om alles zelf te regelen. AMJOY en Slamstox ben ik hiervoor heel erg dankbaar.

Minchae Kim

Traint bij AMJOY

'Goede studie en tennis waar ik zo van hou.'

2000 spelers en meer dan
200 in selectie!

Als instroompartner van de KNLTB organiseren wij de KNLTB instroomtraining. Meer informatie over de instroomtraining vind je hier.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.