Skip to main content
Home ‘Teamwork makes the dream work’ – Stan Put

Stan Put

Stan Put

NEDERLANDS
KAMPIOEN

AMJOY TIGER
AMJOY TIGER
AMJOY TIGER

‘Teamwork makes the dream work’ – Stan Put

Over Stan

Leeftijd 12 jaar
Woonplaats Bavel
Member since Sinds zijn 10e

CARRIÈRE MATCH STATS

Beste resultaten 3-voudig Nederlands Kampioen t/m 12 jaar. Deelname aan WK U12.
Ranking junioren Hoogste ranking: 1

Stan zijn route naar de top

Al vanaf zijn 5e jaar heeft Stan Put uit Bavel een grote passie voor tennis. Hij staat nr.1 op de ranglijst t/m 12 jaar en is drie keer Nederlands kampioen. Met veel plezier staat hij iedere dag op de baan voor een training of wedstrijd.

Hij begon met zijn eerste tennislessen bij de lokale vereniging TV Bavel. Al snel zocht hij meer uitdaging en ging meer uren trainen. Het was best een uitdaging om in zijn directe omgeving leeftijdsgenoten te vinden die ook zo fanatiek bezig waren met tennis. Daarnaast had Stan steeds vaker trainingen en toernooien onder schooltijd. Met de overgang naar de middelbare school heeft hij in 2021 samen met zijn ouders de keuze gemaakt om bij AMJOY in Veldhoven te gaan trainen en te starten op Topsport Talentschool Sint-Joriscollege. Bij AMJOY voelde hij zich meteen thuis, hij voelde dezelfde passie voor tennis bij zowel de spelers als het team van trainers.

De combinatie van school en veel trainen is perfect geregeld tussen AMJOY en het Sint-Joriscollege. De school ondersteunt sporters met een LOOT-status. De school heeft de flexibiliteit om maatwerk te leveren en het schoolrooster aan te passen op zijn intensieve trainings- en wedstrijdprogramma. Stan zit in een klas met alleen maar topsporters. Hierdoor is er meer wederzijds begrip. Stan traint ruim 15 uur per week, waaronder tennis en fysieke training. Bijna iedere dag reist Stan heen en weer tussen Bavel en Eindhoven. Hij logeert 1 x per week bij een gastgezin, gaat met de trein of zijn ouders brengen en halen hem. Daarnaast traint hij 1 x per week op het landelijke NTC in Amstelveen. Zijn coach en privé-trainer Benjamin Reek geeft Stan veel individuele begeleiding en waar mogelijk begeleid hij hem met (internationale) toernooien.

Onlangs zijn ze samen twee weken in Miami geweest om de Orange Bowl (WK-junioren) te spelen. Een maand eerder waren ze samen bij de Rafa Nadal Academy op Mallorca voor het Tennis Europe U12-festival. Kortom, mooie internationale avonturen om zijn tennis naar een hoger niveau te brengen en alvast te wennen aan het reizen. Vanuit AMJOY International zijn er veel mogelijkheden om internationale toernooien te spelen zoals bijvoorbeeld Tennis Europe toernooien. Inmiddels speelt Stan zoveel toernooien dat het voor zijn ouders niet altijd mogelijk is om mee te gaan, dus dan is het fijn dat hij samen met andere spelers en een coach op reis kan gaan. Er is altijd een coach beschikbaar om de spelers te begeleiden tijdens een reis.

Volgend jaar start Stan als 1e jaars met de Tennis Europe t/m 14. Leerzaam om zichzelf te meten met oudere spelers. Zijn doel is om ITF-toernooien te gaan spelen en uiteindelijk de ATP-tour en Grand Slams.

Tot die tijd vooral hard werken en genieten van zijn route naar de top!
#teamworkmakesthedreamwork

Stan Put

Programma AMJOY: LOOT

‘Teamwork makes the dream work’

2000 spelers en meer dan
200 in selectie!

Als instroompartner van de KNLTB organiseren wij de KNLTB instroomtraining. Meer informatie over de instroomtraining vind je hier.

Chat openen
Hallo! 👋 Vragen? Wij staan ook voor je klaar via WhatsApp, stuur ons gerust een berichtje.